Despre noi

Bine ați venit la Roadele Munților

... locul unde natura și gustul local se împletesc și vă invită într-o călătorie gastronomică în cei mai înalți dintre Carpații României, Munții Făgăraș.

Suntem o rețea de economie socială amplasată în inima naturii prin care susținem și promovăm micii producători locali din vecinătatea Munților Făgăraș.

Misiunea noastră

parteneriat pentru bunăstare locală și pentru protejarea naturii

Food-hubul „Roadele Munților - merinde alese din Făgăraș culese” aduce împreună peste 30 de producători locali și peste 150 de produse tradiționale.

Susținem și promovăm un sistem sănătos de producție și de consum al roadelor Munților Făgăraș. Toate ingredientele sunt naturale (proaspete sau procesate) și vin de la mici afaceri locale. Acestea sunt culese sau cultivate, produse și distribuite în mod responsabil, cu grijă pentru sol, climă și pentru biodiversitate.

Partenerii noștri sunt mici afaceri locale și de familie, cărora le pasă de ingrediente și rețete, care fac agricultură în mod responsabil. Munca și priceperea lor se regăsesc în gustul și calitatea produselor pe care le cumpărați de la noi.

Un produs cumpărat înseamnă continuitate și viitor pentru aceste afaceri care nu au resurse pentru promovare, transport și rețea de distribuție.

Ne dorim să devenim o alternativă economică de lungă durată pentru producătorii locali din vecinătatea Munților Făgăraș și să demonstrăm că economia verde, non-extractivă, devine suport pentru dezvoltarea comunităților locale.

Vă mulțumim pentru că ne permiteți să vă punem pe masă Roadele Munților Făgăraș! Împreună, susținem frumusețea naturală și autenticitatea acestor locuri și contribuim la prosperitatea comunităților locale.

Despre Noi

Descoperă povestea Roadele Munților

Roadele Munților este un food-hub creat în 2019 de Fundația Conservation Carpathia ca alternativă economică de lungă durată pentru producătorii locali din Munții Făgăraș.

Scopul lui este să demonstreze că o economie verde, care nu pune presiune negativă asupra resurselor naturale, poate deveni suport pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale și poate susține protejarea naturii.

Această inițiativă susține eforturile de conservare ale Fundației Conservation Carpathia din Munții Făgăraș și cel mai mare proiect: crearea Parcului Național Munții Făgăraș. Odată ce proiectul va fi finalizat, acest nou parc național va fi o zonă sălbatică de clasă mondială, un exemplu de conservare în Europa și cel mai reprezentativ parc național de pe continent, care susține oamenii și natura deopotrivă.

Prin Roadele Munților construim o alternativă economică de lungă durată pentru producătorii locali din Munții Făgăraș

  • Aducem oportunități de dezvoltare pentru tineri
  • Susținem crearea de rețele antreprenoriale locale verzi în satele din jurul Munților Făgăraș
  • Generăm beneficii pentru oameni și natură
  • Încurajăm comerțul echitabil și economia socială
  • Fiecare producător are o poveste antreprenorială
  • Generăm locuri de muncă la nivel local

Munții Făgăraș

cei mai înalți, cei mai semeți, cei mai darnici

Se mândresc cu cea mai întinsă suprafață neîntreruptă de păduri naturale, cu populații numeroase de animale sălbatice, râuri neîmblânzite și peisaje uimitoare. La poalele munților, pământul fertil și oamenii gospodari fac casă bună, combinația perfectă pentru hrană curată și produse locale de bună calitate.

Din 2009, Fundația Conservation Carpathia implementează în zona Munților Făgăraș cel mai amplu proiect de conservare privată a pădurilor, derulează campanii de reîmpădurire a suprafețelor tăiate în trecut, aplică un management modern, non-invaziv al faunei sălbatice și sprijină comunitățile locale pentru dezvoltarea unei economii verzi, bazată pe afaceri durabile, care să aducă un trai mai bun în zonă, în armonie cu natura.